V zajetí řeckých božstev. Tak zní název výstavy barevných linorytů Pavla Piekara, která bude v kavárně Čert a Káča zahájena 20. července od 17:30 hodin

Vernisáž

Vernisáž výstavy barevných linorytů Pavla Piekara, příznačně nazvané V zajetí řeckých božstev, bude v kutnohorské umělecké kavárně Čert a Káča v podloubí Husovy ulice zahájena v sobotu 20. července od 17.30 hodin. Podvečerem opět provede Lenka Frankovicová, úvodního slova se ujme Vivian Avraamidou Ploumbis. Výstavu zvukem keramického zvonce ArcusGallery zahájí autor, Pavel Piekar.

piekar monika plakatpiekar monika v cechaxchpiekar monika athernaJak sám říká, už dlouhé roky je fascinován řeckou mytologií, kterou neustále studuje a pročítá. A už vůbec se netají tím, že je pro jeho tvorbu významně inspirativní. Expozici autor doplní grafickými listy řeckého moře a architekturou řeckých paláců a kostelů. Výstavu v umělecké kavárně Čert a Káča (Kutná Hora, Husova 102/5 – v podloubí) připravila kutnohorská umělecká agentura a galerie ArcusGallery.

Více informací o autorovi i jeho tvorbě najdete na webu Putování za uměním ZDE.

Výstavu barevných linorytů Pavel Piekar: V zajetí řeckých božstev můžete v umělecké kavárně Čert a Káča navštívit do neděle 1. září 2024.

Autor: tz
Snímky: i-passage.cz

piekar monika veuseO vernisážích dalších výstav výtvarného umění u nás i v zahraničí se dočtete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery