Česká dvouplátková akademie v Ratajích nad Sázavou

Pozvánka

Již devátý ročník interpretačních kurzů hry na hoboj a fagot, který se koná od soboty 10. července do soboty 17. července 2021 v Ratajích nad Sázavou, přináší bohatý doprovodný program pro veřejnost: čtyři koncerty a čtyři další workshopy, semináře a besedy.

2latky 12latky 2V sobotu 10. července 2021 od 18:00 hodin se rozezní rytířský sál ratajského zámku hudbou v podání hobojistů a fagotistů České filharmonie, kteří za doprovodu klarinetu, anglického rohu a také kytary přednesou sólovou i komorní hudbu a zahájí tak Českou dvouplátkovou akademii.

V neděli 11. července 2021 od 17:00 vystoupí v rytířském sále ratajského zámku renomované těleso Haydn Ensemble, které se zaměřuje na interpretaci historické hudby a vedené fagotistou a dirigentem Martinem Petrákem. Hudebníci zahrají díla Jana Dismase Zelenky.

2latky 32latky 4Akademici pak protkají centrum Ratají nad Sázavou nácvikem hudby linoucí se z otevřených oken a intenzívní týden završí dvěma koncerty. V pátek 16. července 2021 od 18:00 hodin vystoupí s komorními soubory na nádvoří hradu Pirkštejna a v sobotu 17. července 2021 od 15:00 hodin zahraje více jak čtyřicet hobojistů a fagotistů slavnostní závěrečný koncert opět v rytířském sále zámku.

Vedle koncertů je připraven i bohatý doprovodný program pro odbornou i obecnou veřejnost, těšit se tak můžete například na besedu s hráčem Berlínské filharmonie Václavem Vonáškem a další zajímavosti...

Autor: tz

Další pozvánky na zajímavá hudební vystoupení u nás i v zahraničí najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery