CD z Mezinárodního hudebního festivalu Kutná Hora je milou vzpomínkou na červnové hudební večery ve městě pod Barborou

Patronka Mezinárodního hudebního festivalu Kutná Hora Livia Klausová druhá zleva

Reportáž

Tradiční předvánoční setkání a koncert u příležitosti slavnostního křtu CD z letošního XI. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Kutná Hora, pořádaného agenturou Lotos a violoncellistou Jiřím Bártou, se konalo ve čtvrtek 13. prosince 2018 v sále ZUŠ v Kutné Hoře. Kmotry nového CD, které obsahuje skladby Brahmse a Schuberta v podání vynikajícího pianisty Lukáše Vondráčka, byly Livia Klausová, patronka festivalu, a Silvia Doušová, místostarostka Kutné Hory.

festival kh 1festival kh 2Livia Klausová poděkovala Jiřímu Bártovi, uměleckému řediteli festivalu a Aleně Turkové, výkonné ředitelce hudebního festivalu za to, že jejich symbióza trvá a společně pokračují v započatém díle. „Do Kutné Hory přivádějí špičkové umělce z celého světa. Probíhá tady ale i něco, co bych nazvala vnitřní jiskření mezi těmi na pódiu, které se přenáší i na nás, posluchače. A tím je festival unikátní. Děkuji Lukášovi Vondráčkovi. Je neuvěřitelný klavírista. Každý ročník festivalu je originální a vždy se na něj těším. Je mi ctí být kmotrou takovému kmotřenci,“ uvedla Livia Klausová

festival kh 3festival kh 5„Jsem velmi poctěna, že tady mohu zastupovat město Kutná Hora, které je partnerem tak významného festivalu. Cédéčku přeji hodně věrných posluchačů, aby se k němu rádi vraceli. Lukášovi Vondráčkovi přeji, aby zůstal svůj, protože to jeho hudbě očividně svědčí,“ řekla Silvia Doušová.

CD je milou vzpomínkou na červnové hudební večery v Kutné Hoře. Jiří Bárta nastínil program dalšího již XII. ročníku festivalu, který se uskuteční v Kutné Hoře od soboty 1. do neděle 9. června 2019.

festival kh 4Text a snímky: Monika Pravdová
Zdroj: kutnohorskelisty.cz

Další reportáže o hudbě u nás i v zahraničí najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery