Výstavu Hora Kutná v umění výtvarném je možné navštívit do 17. března, doplněna byla o další umělecká díla

Vernisáž

Druhá vernisáž výstavy Hora Kutná v umění výtvarném, kterou pořádá umělecká agentura a galerie ArcusGallery v kutnohorské kavárně Čert a Káča v Husově ulici, se uskutečnila ve středu 28. února 2024. Výstava, jejíž první vernisáž se konala ve středu 31. ledna 2024, byla nově doplněna o další umělecká díla a prodloužena do neděle 17. března 2024.

Lenka Frankovicová v úvodu vernisáže přednesla ukázku z tvorby Jiřího Ostaše, od jehož narození v březnu 2024 uplyne 100 let a pozvala veřejnost do Knihovny Kutná Hora, kde se ve čtvrtek 14. března 2024 od 17:00 hodin uskuteční vzpomínkový večer na tohoto kutnohorského básníka a prozaika.

vernisaz2 monika 1vernisaz2 monika rudolfvernisaz2 monika prochPoté předala slovo Vlastislavu Navrátilovi, předsedovi Klubu rodáků a přátel Kutné Hory, který představil společný záměr Klubu rodáků a přátel Kutné Hory, ArcusGallery a fotografa Jaromíra Procházky, vydat publikaci s básněmi Jiřího Ostaše doplněnou fotografiemi Kutné Hory. Prezentace publikace by se podle slov Vlastimila Navrátila měla uskutečnit v rámci festivalu Ortenova Kutná Hora o prvním zářijovém víkendu 2024. Vedle fotografií Jaromíra Procházky by se v publikaci měly objevit snímky Ilji Bojanovského a Ivana Skopce.

vernisaz2 monika navr„Jsem moc rád, že tento nápad vznikl a těším se na tuto publikaci,“ dodal Vlastimil Navrátil a nastínil další připravovaný program festivalu Ortenova Kutná Hora, který se uskuteční od středy 6. září do neděle 8. září 2024.

Výstavu Hora Kutná v umění výtvarném je možné navštívit do neděle 17. března 2024.

Text a snímky: Monika Pravdová
Zdroj: kutnohorskelisty.cz

O vernisážích dalších výstav výtvarného umění u nás i v zahraničí se dočtete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery