Komorní plastiky Michala Gabriela v Nové síni

Vernisáž

Vernisáží bude v úterý 12. září 2023 od 18:00 hodin zahájena v pražské galerii Nová síň výstava komorních plastik Michala Gabriela, výstižně nazvaná Velké téma, malé sochy II. Výstavu slovem uvede Lucie Pangrácová.

Výstava komorních plastik českého sochaře a vysokoškolského učitele Michala Gabriela (* 25. února 1960 Praha) navatuje volně na stejnojmenou výstavu v Nové síni v březnu 2022.

michal gabriel sochy 2michal gabriel sochy 1michal gabriel sochy 4Tehdy k ní kurátorka Lucie Pangrácová napsala: "Výstava Velké téma malé sochy umožňuje vhled do Gabrielova sochařského skicáku. Představa o finální soše začíná svou cestu v autorově mysli, další fáze hledání její podoby se u Michala Gabriela většinou neodehrává prostřednictvím kresby, ale v prostoru. Vznikají tak sochařské skici, které pomáhají materializovat představy o tvaru, ověřit jejich potenciál, zhmotnit téma. Někdy je tomu také naopak, hra v prostoru s tvarem, hmotou, nechává autora podvědomě vést k formě, která svůj obsah teprve získává."

Výstavu komorních plastik Michal Gabriel: Velké téma, malé sochy II. můžete v pražsjí galerii Nová síň navštívit do neděle 24. září 2023.

michal gabriel sochy 3Autor: tz
Zdroj snímků: novasin.org

O dalších výstavách u nás i v zahraničí si můžete přečíst na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery