Tři v Nové síni

Pavla Soukupová: Levitace II.

Vernisáž

Vernisáží v úterý 15. května 2018 bude od 18:00 hodin zahájena v pražské Galerii Nová síň výstava Ivany Šrámkové, Kamily Najbrtové a Pavly Soukupové nazvaná Tři. Slovem ji uvede Jiří Machalický.

3 sramkova hlava3 najbrtova ctyriVýstava představí aktuální tvorbu tří autorek galerie S. Kamilu Najbrtovou, Ivanu Šrámkovou a Pavlu Soukupovou spojuje originalita, profesionalita, humor, optimismus a láska ke světlu, díky kterému jsou jejich výtvory nekonečně proměnlivé.

Ivana Šrámková je sochařkou, tvoří skleněné skulptury. Její dílo má neuvěřitelný rozsah – od rozměrných objektů a realizací v architektuře až ke komorní plastice. Na výstavě Tři představí kromě větších plastik z taveného skla také aktuální malířskou tvorbu.

Kamila Najbrtová vytváří iluzi prostoru, usiluje o efekt hologramu. Využitím klasické malby a principů malby na skle stále posouvá své možnosti. Často se jí podaří rozechvět vzduch nad obrazem.

3 soukuipova myska3 sramkova sochy skloPavla Soukupová tvoří kombinovanou technikou inspirovanou způsoby používanými od středověku až k napodobování zlata a stříbra. Snaží se příběhy všedního dne zakódovat do jednoduchého znaku.

Výstavu Ivana Šrámková, Kamila Najbrtová a Pavla Soukupová: Tři můžete v pražské Nové síni navštívit do neděle 3. června 2018.

Autor: tz

O vernisážích dalších výstav výtvarného umění u nás i v zahraničí se dočtete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery

3 najbrtova voda3 plakat