Obrazy Odrazy Rostislava Nováka v pražské Nové síni

Vernisáž

Vernisáží bude v úterý 24. dubna 2018 od 18:00 hodin v pražské Galerii Nová síň zahájena výstava Rostislava Nováka Obrazy Odrazy, která představí autorovu tvorbu z posledních let.

novak plakatnovak 1Název výstavy odkazuje na autorův zájem o vztah mezi vědou a spiritualitou. Přední vědci začínají připouštět existenci souvislostí mezi ryzí fyzikou a metafyzikou. Připouštějí, že existují jiné, vyšší roviny reality, které nemůžeme nijak dokázat, ale ze kterých pochází náš život a umění.

Rostislav Novák se snaží, aby se v jeho obrazech „odrážela“ tato jiná realita, ve které neexistuje čas ani prostor, ale zároveň aby z nich vyzařovala pozitivní energie, žitá zde, v tomto časem svázaném a prostorem ohraničeném světě.

Na více méně abstraktních velkoformátových plátnech autor používá ne zcela obvyklé malířské postupy a kombinuje různé techniky ve snaze najít přesvědčivé vyjádření výtvarného záměru.

novak 2novak 3Vernisář, při které Vlastimil Harapes pokřtí autorovu monografii, slovem uvede kurátor výstavy Tomáš Vlček. O hudební zážitek se postará Lost Notion Quartet ve složení Albert Štifter (baskytara), Petr Balhar (bicí), Bára Černá (saxofon) a Prokop Korb (klavír).

Výstavu Rostislav Novák: Obrazy Odrazy můžete v pražské Galerii Nová síň navštívit do neděle 13. května 2018.

Autor: tz

O vernisážích dalších výstav výtvarného umění u nás i v zahraničí se dočtete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery