Zuzana Oberthorová–Popelková vystavuje obrazy a grafiku v Ars Diva Galerii

Vernisáž

Vernisáží v úterý 17. října 2017 bude od 18:00 hodin v pražské Ars Diva Galerii zahájena výstava obrazů a grafických listů Zuzany Oberthorové-Popelkové.

Česká výtvarnice Zuzana Oberthorová–Popelková (* 8. května 1949) se narodila do umělecké rodiny v Praze, kde také vystudovala Střední odbornou školu grafickou a po jejím absolvování se postupně orientvala hlavně na volnou grafiku, novoročenky a ex-libris.

ars diva oberthorovaMalířka a grafička Zuzana Oberthorová-Popelková realizuje ve svých dílech poměrně osobité a poetické vidění světa, zejména přírody a architektury. Svými stylizovanými portréty harlekýnů a klaunů se nevyhýbá ani zobrazení lidské figury. Ve své tvorbě nezapře vliv otce, malíře a grafika Karla Oberthora (* 15. července 1921; + 30. června 1996), byť se olejomalbě začala věnovat až po jeho smrti. Ačkoliv jsou barevná plátna její „láskou posledních let“, jak autorka dodává, věnovala se do roku 1996 především grafice. Jako jedna z mála, ne-li jediná z žen u nás, si litografie sama tiskla na stroji po svém otci.

Výstavu Zuzana Oberthorová-Popelková: Obrazy a grafiky můžete v pražské Ars Diva Galerii navštívit do čtvrtka 16. listopadu 2017.

Autor: tz

O vernisážích dalších výstav výtvarného umění u nás i v zahraničí se dočtete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery