Výzva pro výtvarníky - Hora Kutná v umění výtvarném

Výstavy

Kutnohorská umělecká agentura a galerie ArcusGallery připravuje na polovinu listopadu 2023 v podloubí Husovy ulice otevření nových výstavních prostor, ve kterých plánuje pořádat pravidelné měsíční expozice. První výstava, která zároveň provoz zahájí, nese signifikantní název: Hora Kutná v umění výtvarném.

haro kutna v umeni vytvarnem sukdolakharo kutna v umeni vytvarnem holaharo kutna v umeni vytvarnem waageVýstava, jejíž scénář kurátor Miroslav Moravec postavil především na sbírkovém fondu ArcusGallery a spolupráci s kmenovými výtvarníky galerie, tak volně navazuje na úsúěšný stejnojmenný nástěnný velkoformátový umělecký sběratelský kalendář pro rok 2022.

Nové výstavní podloubní prostory jsou jen pár desítek kroků od antikvariátu a galerie ArcusGallery v Husově 103 a umožňují tak pružnou a těsnou spolupráci a koordinaci mezi oběma objekty.

haro kutna v umeni vytvarnem rudolfharo kutna v umeni vytvarnem krumphanzlharo kutna v umeni vytvarnem brandtNávštěvníci vernisáře se tak setkají s grafickými listy, oleji, akryly, kresbami, fotografiemi, keramickými reliéfy a sochami i dalšími uměleckými artefakty. Z výtvarníků, kteří již přislíbili účast připomeňme kutnohořany Jitku Rudolfovou, Josefa Slavíčka, Jiřinu Stupkovou, Zdeňka Brandta, Jiřího D. Dostála, Jaromíra Procházku, Petra Sádla či Radka Volfa a také malíře z nedalekého Kolína Vlastimila Bareše.

haro kutna v umeni vytvarnem baresharo kutna v umeni vytvarnem prochyzkaharo kutna v umeni vytvarnem letakZ dalších kmenových a příležitostních spolupracovníků ArcusGallery na celostátní úrovni uvádíme alespoň některé: Veronika Holá, Brigita Krumphanzlová, Bohunka Waageová, Richard Knot, František Leták, Pavel Piekar a mnozí další.

Zároveň by ArcusGallery ráda oslovila i další výtvarníky - malíře, fotografy, grafiky -, kteří by měli zájem se skupinové výstavy Hora Kutná v umění výtvarném zúčastnit.

Všem výtvarníkům, které by účast na výstavě Hora Kutná v umění výtvarném zaujímala, rádi poskytneme informace a rádi  odpovíme na jejich případné dotazy telefonicky (722 711 226) nebo mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Vedle účasti na zajímavé výstavě jim ArcusGallery nabízí i prezentaci a prodej jejich výtvarných děl v internetové Galerii myrro, se kterou těsně spolupracuje, i možnost rozhovorů, článků či recenzí na tomto webu Putování za uměním.

trnavskyAutor: Ivan T. Trnavský
Snímky: i-passage.cz
Autor je polupracovníkem redakce

O dalších výstavách u nás i v zahraničí si můžete přečíst na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery