V kutnohorském Spolkovém domě byla zahájena výstava miniatur Jindřicha Ulricha

Výstavy

Ve čtvrtek 5. října 2023 proběhla v kutnohorském Spolkovém domě vernisáž výstavy Život miniatur očima Jindřicha Ulricha. Výstavu připravil ve spolupráci s městem Kutná Hora Nadační fond Mikuláše Daczického z Heslova.

ulrich miniatury plakatulrich miniatury 2Předsedkyně fondu Kateřina Daczická hosty vernisáže přivítala a vzpomněla na svoje seznámení s Jindřichem Ulrichem a jeho ženou Marií a tedy vznik kutnohorské výstavy. Sám autor zmínil svoji lásku k baroku, k josefínské době a k 18. století vůbec. Také vysvětlil, že se miniaturám věnuje již od dob svých studií a přestože současní umělci preferují velkoformátová plátna, on u miniformátů určitě zůstane.

ulrich miniatury 1ulrich miniatury 3Na miniatury Jindřicha Ulricha je potřeba se podívat opravdu zblízka, jsou ztvárněny v dvoj, ale i trojrozměrné formě a každý z obrázků má v sobě ukryty nejen hlavní aktéry doby, ale i faunu a flóru. Na každé miniatuře je tak možné objevovat další a další detaily, inspiraci a nápady.

Výstavu Život miniatur očima Jindřicha Ulricha je možné v prostorách kutnohorského Spolkového domu zhlédnout až do pondělí 30. října 2023.

Autor: rdk
Zdroj: kutnohorskelisty.cz

O dalších výstavách u nás i v zahraničí si můžete přečíst na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery