Hledáme, koupíme sešity edice Korálky, Pohádkové lístečky i jiné...

Reportáž

Edice Pohádkové lístečky vycházela v letech 1969 až 1989. Obsahovala vždy osm krátkých autorských pohádek inspirovaných pohádkami z celého světa. Ilustracemi je doprovodili mnozí známí i začínající výtvarníci. Lístečky s pohádkami formátu A6 byli vloženy do skládacích desek z papíru vyšší gramáže.

pohadkove listecky2pohadkove listecky4Vyšlo celkem 68 čísel Pohádkových lístečků s podtitulem Soubor 8 národních pohádek.

Pohádkové lístečky vydávalo nakladatelví Orbis, po roce 1980 potom Panorama. Design Pohádkových lístečků má svá specifika, proto je lze rozeznat od jiných vydání různých pohádek a příběhů.

pohadkove listecky3Hledáme a koupíme i další sešitová vydání pohádek jako například Korálky, Hvězdičky, Ilustrované sešity i jiné. Po dohodě koupíme jak jednotlivá čísla, tak i větší celky nebo celé sbírky. Preferujeme sice co nejlepší stav, ale po dohodě koupíme i sešity ve stavu horším či špatném nebo i zlomky.

Vaši nabídku s popisem, fotografií a cenou přivítáme telefonicky (722 711 226) nebo mailem (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.). Knihy vykupujeme po dohodě, pro větší počet přijedeme.

xxx mim hlavickaAutor: MiM
Snímky: leonclifton.cz; i-passage.cz
Autor je šéfredaktorem webu Putování za uměním

Další reportáže ze světa knih najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku Antikvariátu U Skleněné kašny