Hledáme, koupíme knihu Micumasy a Masaičiróa Annových Pohádka z cukřenky

Reportáž

Kouzelná poetická Pohádka z cukřenky je dílem dvou významných japonských umělců, otce a syna, ilustrátora Micumasy Anno a autora Masaičiróa Anno. Tato autorská dvojice zaujímá významné místo nejenom v japonské, ale i ve světové dětské literatuře moderní doby.

pohadka z cukrenky titulpohadka z cukrenky 4Cukřenka z této útlé dětské knížky pro nejmenší je opravdu jako z pohádky. Její vnější podoba je plná fantazie a půvabu a náplň zase samé překvapení. Není proto divu, že si ji oblíbily děti po celém světě.

Jako v každé správné pohádce se jednoduchým opakováním rozvíjí příběh, ve kterém se v maličké cukřence objevují stále nové a nové pozoruhodné věci. Nádherné, půvabné obrázky podněcují dětskou představivost a poskytují výbornou příležitost k prohlížení, pojmenování, k otázkám - a samozřejmě také k vyprávění.

pohadka z cukrenky 3pohadka z cukrenky 2Půvabný pohádkový příběh však v sobě ukrývá další, mnohem náročnější plán rozvoje matematického a logického myšlení. Vyprávění o postupném narůstání předmětů je základem pro vysvětlení numerického vztahu - faktoriálu.

Kniha Pohádka z cukřenky formátu 201 x 259 mm v pevné, lepené vazbě s přebalem vyšla česky v překladu Ivana Kroutského roku 1987 v nakladatelství Albatros.

pohadka z cukrenky 1Vaši nabídku s popisem, fotografií a cenou přivítáme telefonicky (722 711 226) nebo mailem (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.). Preferujeme perfektní kondici, ale koupíme knížku Pohádka z cukřenky i v horším či špatném stavu, nebo třeba i pouhé zlomky - cena dohodou. Hledáme také cizojazyčné verze Cukřenky. Máme zájem i o větší počet výtisků, případně o jiné dětské a pohádkové knihy vydané do roku 1950. Knihy vykupujeme po dohodě, pro větší počet přijedeme.

xxx mim hlavickaAutor: MiM
Snímky: i-passage.cz
Autor je šéfredaktorem webu Putování za uměním

Další reportáže ze světa knih najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku Antikvariátu U Skleněné kašny