Hledáme, koupíme knihu Ondřeje Sekory Malované počasí

Reportáž

Ondřej Sekora (* 25. září 1899; + 4. července 1967) byl výrazným českým spisovatelem, novinářem, kreslířem, grafikem, ilustrátorem, karikaturistou a entomologem. Spolupracoval s rozhlasem, televizí, filmem i divadlem. Psal a ilustroval hlavně knihy pro děti.

malovane pocasi titulmalovane pocasi 1Vytvořil do značné míry autobiografickou figurku Ferdy Mravence (poprvé se objevila v Pestrém týdnu 1927 jako postavička v kreslených seriálech pro dospělé), stejně známý je i Brouk Pytlík (1939). Sekorovy příběhy spojují zábavnost s poučností a mravním ponaučením. Jeho ilustrace byly blízké stylu animovaného filmu. Byl i zakladatelem prvních českých ragbyových klubů, sportovním trenérem, rozhodčím, popularizátorem sportu a přírody.

malovane pocasi 2malovane pocasi 3Co je to den a co je to noc. Co jsou mraky a co je déšť. Co dělá elektřina. Co dělá voda a co dělá počasí. Co dělal člověk (proti vodě, proti blesku, jak využil větru, proti tmě, proti zimě, jak využívá sluníčka. jak staví přehrady, zřizuje větrolamy, buduje zavodňovací kanály). A co ještě bude dělat člověk (další ovládnutí mraků, slunce, větrů, využití vody a elektřiny atd.). Působivé barevné obrázky doprovázené vysvětlujícím textem. To všechno a ještě mnohem více najdou děti v Sekorově knize Malované počasí.

malovane pocasi 4malovane pocasi 5Poprvé vyšla roku 1951, v průběhu let následovalo několik dalších vydání.

Vaši nabídku s popisem, fotografií a cenou přivítáme telefonicky (722 711 226) nebo mailem (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.). Za knihu zaplatíme, podle jejího stavu, až 200 Kč. Koupíme Malované počasí i v horším či špatném stavu, nebo třeba i pouhé zlomky - cena dohodou.

Autor: MiM

Další reportáže ze světa knih najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku Antikvariátu U Skleněné kašny