Něžně erotická výstava U Posledního soudu

Vernisáž

Další výstava, kterou kutnohorská umělecká agentura a galerie ArcusGallery připravila pro komorní pražskou galerii a vinárnu U Posledního soudu bude lehce, či spíše něžně erotická - jak napovídá i její název Ach, ty akty.

akty piekarakty bohunka ruzenkaakty janecekVýstava bude zahájena vernisáží v úterý 2. května 2023 od 17:30 hodin a kurátor Miroslav Moravec ji vystavěl především z grafických listů, fotografií, kreseb a maleb současných českých výtvarníků, které doplnil dalšími artefakty ze sbírkových fondů ArcusGallery.

Bohunka Waageová vybrala pro výstavu dvě své olejomalby a několik grafických listů, Pavel Piekar zase osobité linoryty. Poprvé se na skupinových výstavách ArcusGallery představí i kladenská výtvarnice Renáta Kaiserová, a to několika lepty. Chybět tradičně nebude ani František Leták, který přivezl dívčí akt z úplných začátků svojí tvorby. Krásnou uměleckou fotografii, která neskrývá inspiraci Františkem Drtikolem, vystavuje kutnohotský grafik Jiří D. Dostál. Z Hory Kutné je i další fotograf Radek Volf, který tvoří historickou, nepříliš známou technikou kyanotypie a prezentuje na výstavě soubor fotokoláží.

akty safarakty kaiserovaakty volfVe výčtu bychom mohli pokračovat, krátce jenom připomeňme několik dalších autorů - Ota Janeček, Karel Šafář, Zdeněk Mézl, Karel Beneš, Tomáš Hřivnáč, Hana Čápová, Vlastimil Bareš, Veronika Holá a ještě i další...

Vernisáží provede, krátké pojednání o erotice ve výtvarném umění přednese a výstavu zvukem keramického zvonce ArcusGallery zahájí malířka a grafička Bohunka Waageová. Na sklenku výtečného vína pozve vinárník a galerie Václav Srb, emeritní předseda Koruny české (Monarchistické strany Čech, Moravy a Slezska).

akty plakatVýstavu Ach, ty akty můžete v pražské galerii a vinotéce U Posledního soudu navštívit do neděle 4. června 2023.

trnavskyAutor: Ivan T. Trnavský
Snímky: i-passage.cz
Autor je spolupracovníkem redakce

O vernisážích dalších výstav výtvarného umění u nás i v zahraničí se dočtete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery

akty benesakty bphunka jablkoakty mezl