Zlatá éra československého plakátu pokračuje ve Světozoru výstavou prací Karla Míška

Divadelní plakáty Karla Míška. Zdroj snímku Galerie Terryho ponožky

Pozvánka

Na stěnách chodeb pražského kina Světozor je nově k vidění na padesát plakátů grafika a malíře Karla Míška.

"Plakáty vznikly v rozmezí let 1992 až 2016. Jde o práce, které umělec realizoval pro pražské Národní divadlo, někdejší Divadlo S. K. Neumanna a Divadlo E. F. Buriana či pro Městské divadlo v Ústí nad Labem," řekl kurátor výstavy Pavel Rajčan s tím, že druhou várku autorových plakátů Světozor vystaví v polovině prosince 2017.

Míškova expozice je pětadvacátým pokračováním cyklu Zlatá éra československého plakátu, který připravila prodejní galerie Terryho ponožky.

Karel Míšek studoval na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze v ateliéru Františka Muziky. Zabývá se především plakátovou tvorbou a grafickým designem. Od roku 1994 vede ateliér grafického designu na Fakultě užitého umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.

Galerie Terryho ponožky pečuje o sbírku obsahující 20 000 autorských výtvarných plakátů vzniklých v Československu do konce roku 1989. Z nich zhruba tři čtvrtiny se týkají filmu. Během devíti let připravila 153 výstavy nejenom v Česku, ale i v USA, Japonsku, Polsku, Itálii, Španělsku a Rakousku.

Autor: ČTK

Další pozvánky na výstavy výtvarného umění u nás i v zahraničí najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery