Výstava Hora Kutná v umění výtvarném prodloužena do neděle 17. března 2024

Výstavy

Hora Kutná v umění výtvarném je název výstavy, kterou připravila umělecká agentura a galerie ArcusGallery pro kutnohorskou kavárnu Čert a Káča (Husova 102/5, v podloubí).

aprodlouzeni 8aprodlouzeni vernisaprodlouzeni 10Její vernisáž se odehrála ve středu 31. ledna 2024 za nemalého zájmu návštěvníků, kteří si nejenom prohlédli výtvarná díla téměř dvaceti autorů, ale také se potěšili vystoupením básníka, kytaristy a zpěváka Pavla Štedrého, který pro Kutnou Horu připravuje v druhé polovině června samostatné vystoupení. Pro velký zájem se ArcusGallery rozhodla výstavu Hora Kutná v umění výtvarném prodloužit, a to do neděle 17. března 2024.

aprodlouzeni 1aprodlouzeni 2aprodlouzeni 3Vlastně, nejenom prodloužit, ale i doplnit a upravit, protože se několik výtvarných děl již prodalo, například velkorozměrový olej na plátnu Chrám sv. Barbory a Jezuitská kolej Vlastimila Bareše, který jej vytvořil právě pro tuto výstavu. Zájemci si také odnesl romantickou černobílou fotografii Ilji Bojanovského Chrám sv. Barbory. Kupce našlo i několik drobnějších grafických děl a obrazů, stejně jako keramické reliéfy Jiřiny Stupkové a další výtvarná díla. Kurátor výstavy Miroslav Moravec je nahradil novými a částečně upravil i koncepci výstavy.

aprodlouzeni 4aprodlouzeni 5aprodlouzeni 6Galerie také připravuje na středu 28. února 2024 vernisáž této doplněné a upravené výstavy. Půjde spíše o minivernisáž a komentovanou prohlídku. Večerem opět provede Lenka Frankovicová, obnovenou výstavu zahájí zvukem keramického zvonce ArcusGallery kutnohorský fotograf Jaromír Procházka a předseda Klubu rodáků a přátel Kutné Hory Vlastimil Navrátil.

aprodlouzeni 7aprodlouzeni 9aprodlouzeni 11Prodejní výstavu Hora Kutná v umění výtvarném můžete umělecké kavárně Čert a Káča navštívit až do neděle 17. břazna 2024. Potom ji vystřídá výstava Lithography, která bude postavená ze sbírkových fondů umělecké agentury a galerie ArcusGallery. K vidění budou litografie Tomáše Bíma, Jiřího a Martina Boudových, Petra Ptáčka, Vladimíra Suchánka, Marie Michaely Ššechtlové, Bohuky Waageobé a mnoha další výtvarníků-grafiků, kteří se kamenotisku, tedy nejstarší technice tisku v plochy, soustavně věnují.

aprodlouzeni plakatAutor: Ivan T. Trnavský
Snímky: Archív redakce
Autor je spolupracovníkem redakce

O dalších výstavách u nás i v zahraničí si můžete přečíst na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery