ArcusGallery prodlužuje andělskou výstavu o měsíc...

Bohunka Waageová: Vyhnání z ráje; Olej; 2005

Výstavy

Kutnohorská umělecká agentura a galerie ArcusGallery prodlužuje o měsíc, tedy až do neděle 3. března 2024, prodejní skupinovou výstavu Andělíčči, andělé... a andělky v pražské komorní galeriii a vinárně U Posledního soudu (Jagellonská 8, Královské Vinohrady).

Prodlouzenii pisovaProdlouzeni vychytilovaAndělská výstava se těšila velkému zájmu - a není divu, vždyť v komorních prostorách U Posledního soudu se představují výtvarná díla zajímavých a známých umělců. Patří k nim třeba Bohunka Waageová, v jejíž tvorbě hrají andělé významnou úlohu a objevují se na jejích energií nabitých obrazech v mnoha podobách. Také Jitka Píšová si s andělkami rozumí, ztvárňue je rovněž v mnoha situacích, mnohdy docela civilních, často i se špetkou humoru.

Náštěvníci výstavy se taká setkají s obrazy a grafickými listy Jiřího D. Dostála, Veroniky Holé, Františka Letáka, Jaroslava Válka, Petry Vychytilové a dalších.

Prodlouzeni zoubekProdlouzenii plakatNesporným vrcholem, a ozdobou výstavy je reliéfní tisk Mistra Olbrama Zoubka Andělíček II. Navíc jde o unikátní chybotisk, který nejspíše nemá ve světě obdoby. Pojí se k němu dojemný, silně emotvní a smutný příběh. Olbram Zoubek vytvořil sérii Andělíčků jako reakci na tragickou událost - zemřela mu vnučka. Ztvárnil je ve třech formátech, od malých reliéfních tisků až po velké, ve dvou variantách. V první letí malý andělíček kolmo vzhůru, kde ho čeká a vítá velký, krásný anděl. V druhé se situace opakuje, tentokrát všek po diagonále...

Andělskou výstavu, jak již bylo řečeno, můžete v pražské komorní galerii a vinárně U Posledního soudu (Jagellonská 8, Královské Vinohrady) navštívit do neděle 3. března 2024.

Autor: MiM
Snímky: i-passage.cz
Autor je šéfredaktorem webu Putování za uměním

O dalších výstavách u nás i v zahraničí si můžete přečíst na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery