Krásné stromy Bohunky Waageové v Jakubec Gallery

Výstavy

Ve čtvrtek 20. října 2022 bude od 18:30 hodin v pražské Jakubec Gallery zahájena výstava vynikající české malířky a grafičky Bohunky Waageové. Na violoncello zahraje člen Stamicova kvarteta Petr Hejný.

bohunka jakubec 1bohunka jakubec portretNa této komorní výstavě v centru hlavního města Prahy představí Bohunka Waageová v průřezu svojí tvorby olejomalby a také grafické listy. Námětem výstavy jsou krásné stromy, krásné světlo a také různé dění na naší Zemi, vyjádřené, jak je u autorky obvyklé, mnoha zjevnými i skrytými symboly.

„Ve svých obrazech chci vyjádřit svůj vztah k Zemi a Přírodě, její úžasnou rozmanitost, její imaginaci a můj obdiv k ní...“ svěřuje se Bohunka Waageová a pokračuje: “Obdivuji hlavně stromy, ráda je poznávám, pozoruji na svých cestách či procházkách. Jsou pro mě symbolem krásy, magičnosti a zdraví. Do mých témat samozřejmě patří také lidé, a jejich láska, věčná Afrodíta našich životů, láska, která nás propojuje do příběhu Bible...“

bohunka jakubec pokusenibohunka jakubec andelGrafice se věnovala především zkraje svojí malířské životní dráhy, nyní se k ní po letech malby na plátno opět, alespoň částečně, vrací. Například připravuje pro ediční řadu Miraculum Octavum Mundi bibliofilii Křížová cesta, kterou provede v leptu a akvatintě.

Autor: MiM
Smínky Jiřího Vlastníka a archív

O dalších výstavách u nás i v zahraničí si můžete přečíst na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery