Hledáme, koupíme knihu Charles Dickens: Čarovná rybí kostička

Reportáž

Čarovná rybí kostička je v humorné pohádce kouzelný dar, který dostává od dobré víly nejstarší králova dcerka, princeznička Alenka. Kostička může jen jednou jedinkrát splnit Alenčino přání, a to ještě tehdy, bude-li si je přátv pravý čas. Tato skutečnost vede Alenku k tomu, že svízelné situace řeší stále sama, zatímco král je vždy přesvědčen, že již nastala vhodná situace pro kouzelný dar. Teprve, když se královská rodina octne v kritické situaci, Alenka daru využije.

Českého překladu Dickensovy pohádky The Magic Fishbone, která poprvé vyšla roku 1858, se ujala Jarmila Rosíková. Půvabnými ilustracemi knížku, vyzdobila Dagmar Berková.

carovna rybi kosticka titulcarovna rybi kosticka1Britský spisovatel Charles Dickens (* 7. února 1812; + 9. června 1870) je nejvýznamnějším a nejpopulárnějším představitelem viktoriánského románu a jedním z největších realistických autorů první poloviny 19. století. V mnohých svých knihách uplatnil zkušenosti ze svého dětství a jeho celoživotním tématem se tak stal tragický osud chudých dětí. Jeho romány mají promyšlenou stavbu a Charles Dickens se v nich nevyhýbal ani policejním a kriminálním námětům. Byl mistrem dějových zápletek, výstižných osobních charakteristik a usiloval i o citovou působivost.

Pohádkoucarovna rybi kosticka3carovna rybi kosticka2 knihu Čarovná rybí kostička o formátu 215 x 285 mm a 55 stranách v pevné plátěné vazbě s přebalem vydalo roku 1970 nakladatelství Artia.

Vaši nabídku s popisem, fotografií a cenou přivítáme telefonicky (722 711 226) nebo mailem (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.). Preferujeme perfektní nebo velmi dobrý stav, ale koupíme Čarovnou rybí kostičku i v horším či špatném stavu, nebo třeba i pouhé zlomky - cena dohodou. Máme zájem i o větší počet výtisků. Hledáme a koupíme rovněž knihy a publikace s ilustracemi Dagmar Berkové. Knihy vykupujeme po dohodě, pro větší počet přijedeme.

carovna rybi kosticka4Autor: MiM
Zdroj snímků: i-passage.cz

Další reportáže ze světa knih najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku Antikvariátu U Skleněné kašny