Hledáme, koupíme dětskou knihu Ruth Park(ové) Hra na Betsy Bowovou

Reportáž

Australská spisovatelka Ruth Park se narodila na Novém Zélandu 24. srpna 1917, strávila většinu svého dospělého života v Austrálii. Její knihy se hojně četly, byly velmi oblíbené a stejně úspěšné u dospělých jako u dětí.

betsy bowova1Ruth Park se stala slavnou, když vyhrála inaugurační Sydney Morning Herald literární soutěž v roce 1946 s románem The Harp in the South. Její literární pověst rostla a jak zdokonalovala svoje řemeslo, psaní beletrie a non-fiction, získávala další ocenění. Její literární tvorba trvala téměř sedm desítek let, Ruth Park zemřela 14. prosince 2010.

Její kultovní kniha Playing Beatie Bow (v českém překladu Hra na Betsy Bowovou) poprvé vyšla roku 1981. V českém překladu Jarmily Emmerové ji roku 1985 vydalo nakladatelství Albatros s ilustracemi Milady Kudrnové-Papežové, grafické úpravy se ujal a obálku navrhl Václav Kabát.

Hlavní hrdinka Abigail ze svého prázdného domova často zajde na návštěvu k sousedce a s jejími malými dětmi chodívá na hřiště. Při strašidelné hře na Betsy Bowovou si všimne podivné holčičky, bosé a téměř dohola ostříhané, a ta ji zavede do neuvěřitelného dobrodružství. Najednou se ocitá v 70. letech předminulého století.

betsy bowova2betsy bowova3Vaši nabídku s popisem, fotografií a cenou přivítáme telefonicky (722 711 226) nebo mailem (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.). Za knihu zaplatíme, podle jejího stavu a po dohodě, až 200 Kč. Koupíme knihu Ruth Park Hra na Betsy Bowovou i v horším či špatném stavu - cena dohodou. Máme zájem i o větší počet výtisků. Stále hledáme a po dohodě vykupujeme i další knihy pro děti a mládež, pro větší počet přijedeme.

Autor: MiM
Zdroj snímků: i-passage.cz

Další reportáže ze světa knih najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku Antikvariátu U Skleněné kašny