Hledáme, koupíme antologii Legendy české fantasy

Reportáž

Legendy české fantasy obsahují to nejlepší, co se u nás v žánru fantasy píše. Šest renomovaných spisovatelů, šest žijících legend naší literatury, se setkává v exkluzívním projektu, který představuje jejich nejoblíbenější cykly v dosud nepublikovaných novelách. Antologie Legendy české fantasy je lahůdkou pro fanoušky, kteří již dobře vědí, že naši autoři patří mezi opravdovou elitu, i jedinečnou bránou do světů české fantasy pro všechny, kteří s nimi dosud neměli čest.

legendy fantasy 1legendy fantasy titulSoubor, který vybral a sestavil Ondřej Jireš, obsahuje náasledující povídky: Miroslav Žamboch: Cesta domů; Jaroslav Mostecký: Štěňata vlků; Jiří Walker Procházka: Ken Wood a válečné zvony Rhótů; Vladimír Šlechta: Šťastná náhoda; Leonard Medek, Františka Vrbenská: Kalné víry Rhenu.

V jedné knize se tak představí Žambochův Koniáš, Procházkův Ken Wood, Mosteckého Vlčí věk, Šlechtovo Pohraničí a jako poslední hrdina Krak z románu Stín modrého býka, který společně napsali Leonard Medek s Františkou Vrbenskou.

legendy fantasy hřbetlegendy fantasy vazbaVšechny příběhy jsou opravdovými a plnokrevnými příběhy - nadprůměrně napsané, dramatické, akční, s propracovanou zápletkou a s kvalitní pointou, průřezem vrcholu české fantasy posledních dvou, tří desetiletí. A také průřezem české ilustrace fantasy - každou povídku ilustroval jiný výtvarník - Milan Fibiger, Jan Patrik Krásný, Alois Křesala, Tomáš Kučerovský, Jan Štěpánek. Ilustrace na přebalu je dílem Jany Šloufové.

legendy fantasy 2legendy fantasy zsEditor Ondřej Jireš vybral skutečně ty nejlepší činné autory, spisovatele, kteří se tomuto žánru a psaní vůbec věnují dlouhodobě, pravidelně a na vysoké kvalitativní úrovni.

Antologii Legendy české fantasy vydalo roku 2006 v edici Trifid nakladatelství Triton. Kniha v pevné vazbě s papírovým přebalem v lesklém laminu nabízí 606 stran velice kvalitní české fantasy, vše je doplněno profily výtvarníků a doslovem.

Vaši nabídku s popisem, fotografií a cenou přivítáme telefonicky (722 711 226) nebo mailem (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.). Za knihu zaplatíme, podle jejího stavu a po dohodě. Koupíme i větší počet antologií Legendy české fantasy.

Autor: MiM
Zdroj snímků: i-passage.cz

Další reportáže ze světa knih najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku Antikvariátu U Skleněné kašny