Hledáme, koupíme dětskou knihu Josef Lada: Veselý krok přes celý rok

Reportáž

Půvabná knížka Veselý krok přes celý rok je určena dětem od tří let, ale je vhodná i pro začínající čtenáře k samostatnému čtení. Jednotlivé měsíce roku tvoří samostatné kapitoly, v nichž jsou zařazeny nejznámější klasické verše, lidová říkadla, hádanky, jazykolamy, pranostiky a pořekadla, které vybral, upravil a sestavil A. Morávek. Čítanka poslouží rovněž jako vynikající pomůcka k rozšiřování vědomostí a ke spolehlivému upevnění čtecích návyků. Nejznámější barevné ilustrace Josefa Lady činí z této poetické publikace malý klenot.

lada krok 1lada krok 2Hledáme pouze starší exempláře vzniklé před rokem 1930, například vydání z roku 1929 z pražského nakladatelství A. Synek. Kniha Veselý krok přes celý rok je vyzdobena čtyřiadvaceti barevnými litografickými ilustracemi Josefa Lady.

Josef Lada (* 17. prosince 1887; + 14. prosince 1957) byl českým malířem, ilustrátorem a spisovatelem. Vedle mnoha pohádek a knih pro děti, které sám napsal (k nejznámějším patří Kocour Mikeš a O chytré kmotře lišce), ilustroval především Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války (pro Švejka nakreslil 1339 kreseb) a další knihy od Jaroslava Haška, dále Tyrolské elegie, Krále Lávru a Epigramy od Karla Havlíčka Borovského, ErbenovyDrdovy pohádky a další.

lada krok 3lada krok 4Byl rovněž autorem výprav, scén a kostýmů k divadelním hrám i operám uváděným Národním divadlem a hlavním výtvarníkem úspěšného českého filmu režiséra Josefa Macha Hrátky s čertem z roku 1956, natočeného podle stejnojmenné pohádkové divadelní hry Jana Drdy.

Vaši nabídku s popisem, fotografií a cenou přivítáme telefonicky (722 711 226) nebo mailem (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.). Za knihu po dohodě zaplatíme, podle jejího stavu, až 1000 Kč.

Koupíme knihu Veselý krok přes celý rok i v horším či špatném stavu, nebo třeba i pouhé zlomky - cena dohodou.

Autor: MiM

Další reportáže ze světa knih najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku Antikvariátu U Skleněné kašny