Křest fotografické publikace Bojanovský, Skopec, Procházka: Kutná Hora, s básněmi Jiřího Ortena

Knižní novinky

V pátek 6. září 2024 v 16:30 hodin proběhne v kutnohorské kavárně a galerii Čert a Káča (Husova 102/5, v podloubí) vernisáž výstavy obrazů, grafických listů a fotografií Pocta Jiřímu Ortenovi, kterou připravil kutnohorský galerista a nakladatel  Miroslav Moravec.

 

V rámci vernisáže pokřtíme i novou publikaci černobílých fotografií Ilji Bojanovského, Jaromíra Procházky a Ivana Skopce a básní Jiřího Ortena, kterou vybral a sestavil Kutnohorský fotograf a patriot Jaromír Procházka a vychází v edici Miraculum Octavum Mundi.

orte navratil titulorte navratil prochazkaorte navratil navratilorte navratil 1Výstava je součástí 31. ročníku Ortenovy Kutné Hory, kterou pořádá Klub rodáků a přátel Kutné Hory. Byla to právě myšlenka vzdání pocty slavnému kutnohorskému rodákovi, básníku Jiřímu Ortenovi, která stála u zrodu festivalu. Skupina nadšenců v čele s předsedou nově obnoveného Klubu rodáků MUDr. Emanuelem Růžičkou a s kutnohorským divadelníkem Ladislavem Znojemským spojila tehdy síly s legendárním dramaturgem a režisérem Otou Ornestem, bratrem Jiřího Ortena, a v roce 1994 uspořádala první ročník festivalu Ortenova Kutná Hora.

orte navratil programorte navratil prebalVýstava výtvarných děl Pocta Jiřímu Ortenovi i nová publikace, jejíž vznik Klub rodáků podpořil, jsou příkladem plodné spolupráce kutnohorských patriotů.

Autor: Vlastislav Navrátil, předseda Klub rodáků a přátel Kutné Hory
Snímky Miroslava Moravce

O dalších knižních novinkách si můžete přečíst na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku Antikvariátu U Skleněné kašny

orte navratil 2

orte navratil vyber ruce