Krásné dětské velkorozměrové leporelo Ti kluci opičí...

Knižní novinky

Spisovatelka, výtvarnice a hudebnice Petra A. Vychytilová vydává velkorozměrové leporelo Ti kluci opičí, určené dětem od dvou let až po žáky prvního stupně základních škol. Leporelo vychází v edici Miraculum Octavum Mundi, ve které autorce již vyšly dětské knihy Nastydlá strašidla a Proč bydlíš v rybníku, zelený vodníku?

opicaci titulopicaci tiskPetra A. Vychytilová v leporelu, stejně jako dříve v knížkách, využila svého obdivuhodného citu pro jazyk český, který ještě zvýraznila lehce a uvolněně plnoucími rýmy, okořenila vtipem a nakonec vše svázala do leporela, které je vlastně, kromě jiného, hračkou i dětskou písničkou, k níž, samozřejmě, napsala i noty. Nenásilně tak propojila do celku, který dětským čtenářům přibližuje radosti i zvyky malých lidoopů, obraz, slovo i hudbu.

opicaci leporeloopicaci vyloha2opicaci volfU nejmenších se předpokládá spoluúčast rodičů či prarodičů, kteří dítě leporelem provedou po místech, kde lidoopi žijí - střední a západní Afrikou, Sumatrou i Borneem. Leporelo Ti kluci opičí tak má i další nadstavbu, didaktickou a podagogickou... Nejenom o tom, jak Ti kluci opičí vznikali a co všechno s nimi mohou malí čtenáři i jejich dospělí průvodci prožít, jak je mohou využít ke hrám i k doplnění výuky v mateřské či základní umělecké škole si budeme s Petrou A. Vychytilovou povídat v rozhovoru, který připravujeme...

opicaci vyloha1Knižní novinku Ti kluci opičí vytiskla kutnohorská tiskárna Label, se kterou nakladatel dlouhodobě spolupracuje, grafické úpravy se ujal Radek Volf. Koupit si ji můžete u všech dobrých knihkupců nebo v internetovém Knihkupectví theressa či přímo zde.

Autor: Ivan T. Trnavský
Snímky Miroslava Moravce

O dalších knižních novinkách si můžete přečíst na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku Antikvariátu U Skleněné kašny