Duchovní koncert ve svatojakubské bazilice s Janou Siberou a Janem Adamusem

Pěvkyně Jana Sibera. Zdroj snímku: ČTK

Pozvánka

Duchovní hudba v bazilice svatého Jakuba v Praze má dlouholetou tradici. Jejím prostřednictvím lze i letos oslavit největší křesťanské svátky. Tradiční velikonoční koncert ve svatojakubské bazilice se odehraje v neděli 21. dubna 2019 od 17:00 hodin.

„Návštěvníci mohou očekávat jedinečný kulturní zážitek díky unikátní akustice v bazilice sv. Jakuba, kde se nacházejí největší pražské varhany. Při koncertě se rozezní všech jejich 8277 píšťal,“ uvedla Irena Chřibková, titulární varhanice baziliky sv. Jakuba.

Spolu s ní vystoupí sólistka Národního divadla sopranistka Jana Sibera a uznávaný hobojista Jan Adamus.

Na koncertě zaznějí nejznámější sopránové árie barokních mistrů Georga Friedricha Händela a Johanna Sebastiana Bacha. Nebudou chybět ani díla W. A. Mozarta a italského romantika Gioacchiho Antonia Rossiniho. Píšťaly varhan posluchače provedou napříč třemi staletími a sametový hlas hoboje či důraznost anglického rohu umocní slavnostní okamžiky koncertu.

Velikonoční koncert je jen malou ochutnávkou toho, co Audite Organum v letošním roce připravuje. Sezona vyvrcholí rozsáhlým letním 24. mezinárodním varhanním festivalem, na který naváže série koncertů Svatojakubského podzimu k poctě Antonína Dvořáka a Petra Ebena. Konec roku pak bude patřit oblíbeným vánočním koncertům.

Autor: kul
Zdroj: Právo

Další pozvánky na zajímavá hudební vystoupení u nás i v zahraničí najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery