Seriál letních koncertů na zahradě u Dačického zahájila Zimnice

Reportáž

Další ročník seriálu letních koncertů pořádaných spolkem Kultura do města tradičně na zahradě kutnohorského restaurantu Dačický odstartoval v pátek 28. června 2024. O úvodní koncert se postarala Kateřina Göttlichová, spoluzakladatelka cenami Anděl ověnčených BraAgas, které si mnozí jistě dobře pamatují z vystoupení na Stříbření.

zimnice 1zimnice 2zimnice 3U Dačického představila Kateřina svůj sólový projekt Zimnice.

„Texty lidových písní jsou mojí velkou vášní už dlouhou dobu. Skrývají se v nich příběhy a modely podobné napříč kulturami a staletími. Slouží jako poučení, varování, terapie, podpora. Pročítala jsem sborníky z devatenáctého století od Františka Sušila a Karla Jaromíra Erbena a hledala v textech to, co se mnou bude zrovna nejvíc rezonovat, nebo mne bude inspirovat ke zhudebnění,” přiblížila zrod projektu autorka.

zimnice 3azimnice 4zimnice 5Hudební léto na zahradě restaurantu Dačický v Rakově ulici bude pokračovat pátek 19. července s Lubošem Pospíšilem & 5P a v úterý 23. srpna s Ver Terrae. Koncerty se konají za každého počasí a začínají vždy ve 20.30. Vstupenky lze zakoupit přímo na místě, vzhledem k omezené kapacitě doporučují pořadatelé rezervovat si místa na telefonu 603 434 367.

Text a snímky: Jan Šmok
Zdroj: kutnohorskelisty.cz

Další reportáže o hudbě u nás i v zahraničí najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery

zimnice 6zimnice 7