Závěrečným koncertem Le Grand Tango v chrámu sv. Barbory vyvrcholil letošní ročník Mezinárodního hudebního festivalu Kutná Hora

Reportáž

17. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Kutná Hora 2024 vyvrcholil v sobotu 8. června 2024 závěrečným koncertem Le Grand Tango v lidmi zaplněném chrámu sv. Barbory.

koncert kh1koncert kh2Letošní ročník, který reflektoval Rok český hudby, zejména 200 let od narození Bedřicha Smetany, 170 let od narození Leoše Janáčka, nabídl od 1. do 9. června 2024 při hudebních večerech nevšední zážitky i setkání s oblíbenými protagonisty. Jedinečnost festivalu spočívá nejen v nápadité dramaturgii Jiřího Bárty, uměleckého ředitele festivalu, ale i v tom, že většinu skladeb přizvaní špičkoví umělci secvičují až na místě v rámci tvůrčí dílny. Příjemné napětí pak přenášejí i do publika.

koncert kh4koncert kh3Nejen příznivci komorní hudby mají letos mimořádnou příležitost seznámit se i s fotografickým talentem Jiřího Bárty. Výstava, jejímž kurátorem je český dokumentární fotograf a profesor Jindřich Štreit, je k vidění v kostele sv. Jana Nepomuckého do pátku 28. června 2024.

Text a snímky: Monika Pravdová
Zdroj: kutnohorskelisty.cz

Další reportáže o hudbě u nás i v zahraničí najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery