Kutnohorská kapela Melissa připravuje křest nového CD pod názvem Melissa a Due

Snímek Miloše Truhláře

Reportáž

Kutnohorská folkmetalová kapela Melissa, jejíž tvorba je částečně inspirovaná vlivy keltské, středověké, ale i vážné hudby, připravuje křest nového CD Melissa a Due.

Na rozdíl CD Zpátky na stromy vydaného v březnu 2017, které je průřezem a ukázkou repertoáru, jemuž se kapela věnuje, nové CD je jiné. Zařazeny jsou na něm pouze instrumentální skladby v podání frontmana kapely, kytaristy Petra Kohoutka a houslistky Lídy Hájkové. Na CD se oba autorsky podíleli.

Mezi pohodovými skladbami pro housle a kytaru jsou zařazeny i tři, které Petr Kohoutek a Lída Hájková složili pro divadelní hru Terryho Pratcheta: Soudné sestry. Pod režijním vedením Kutnohořanky Lucie Mrňákové ji uvedl Divadelní soubor Matouš Rataje nad Sázavou. Za hudbu k této inscenaci získali oba protagonisté čestné uznání v rámci 19. ročníku krajské přehlídky Klicperovy divadelní dny, pořádané Svazem divadelních ochotníků a Městem Sadská.

"Skladby Vřesoviště, Let čarodějnic, Za oponou jsou na CD znovu nahrané a lehce přearanžované," podotkl Petr Kohoutek s tím, že se uskuteční dva koncerty spojené se křtem nového CD. První bude v pátek 16. února 2018 v muzeu v Hlinsku. Druhý plánují v březnu v Kutné Hoře ve spolupráci s Pavlem Bečánem. Termín a místo konání zatím nebylo přesně stanoveno, budeme o něm včas informovat.

K novému CD byly natočeny i dva hudební klipy ve spolupráci s Barborou Nykodýmovou. První, natočený v lese, si můžete vychutnat zde. Druhý, který vznikal ve zdevastované bývalé nádražní hale, je zatím ve střižně.

Autorka: Monika Pravdová
Zdroj: Obzory Kutnohorska

Další reportáže ze zajímavých hudebních vystoupení u nás i v zahraničí najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery