Improvizují bez pravidel - tentokrát Na minutku

Pozvánka

On coby host kapely muzikanta Daniela Landy, ona performerka nevídaného stylu...

Pouliční muzikant, cestovatel, vynikající hráč a učitel na handpan a didgeridoo po celém Česku - Ondřej Glogar bude doprovázet v pořadí již 13. IMPRO Woo večer s názvem Na minutku. Stane se tak v sobotu 26. října 2019 v 18:00 v pražské galerii ART Space.

minutka 1minutka plakatJitka Osička, v jedné osobě herečka, zpěvačka, milovnice umění a básnířka, založila IMPRO Woo večery jako možnost sdílet jedno téma z různých úhlů pohledu v atmosféře rituálu. Jako základní klíč používá retrospektivu. Jednotlivé příběhy na sebe plynule navazují a tvoří ucelený obraz, mozaiku, která dohromady po důkladnějším prozkoumání tvoří onen přesah, který podporuje hudba na kosmický nástroj handpan a bubny v doprovodu bubeníka.

Woo – vábení zpěvem, tancem, stand-up výstupy, hudbou, uhrančivým zvukem handpan při svitu svíček.

S Ondřejem Glogarem, který vystupuje jako hráč na australský domorodý nástroj didgeridoo a bývá součástí různých festivalů (Fénix, UfoBufo a další), tvoří mladistvou dvojici čerstvých třicátníků improvizujících bez pravidel, avšak dle přesných zásad. Vše má svůj řád a vzniká na základě aktuálního nastavení.

Oba mají neotřelý přístup k tvorbě a přinášejí na malé jeviště něco, co slovy nelze popsat. To se musí zažít. IMPRO Woo – nesdělitelné, procítěné.

Autor: tz
Snímek Romana Šebka

Další divadelní pozvánky najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery