Pod kladívko půjdou v aukční síni Artcurial komiksové stripy

Zahraničí

Společnost Artcurial byla založena v roce 2002, v době, kdy se francouzský trh uměním otevíral konkurenci. Rychle se etablovala jako přední francouzský aukční dům a postupem času i na světové úrovni. Postupně se zařadila po bok proslulých anglických aukčních síní Sotheby´s a Christie´s. Pokračuje v dynamických inovacích a zavádí nové specializace, jako je design a street art, které se také setkaly s mezinárodním úspěchem.

Dnes si Artcurial jako multidisciplinární aukční dům získal mezinárodní renomé s prodejními místy především v Paříži, Monte Carlu a Marrákeši.

artvkomiks 2artvkomiks 1V sídle společnosti, kterým je historický Hôtel Marcel Dassault v Paříži, se ve středu 10. dubna 2024 koná velice zajímavá aukce celkem 182 komiksových stripů. Dvanáct z nich je věnováno 70. výročí zrození série Martiny, dětské literární hrdinky belgického umělce a kreslíře Marcela Marliera (* 18 listopadu 1930; + 18 ledna 2011), kterou ilustroval. Při aukci půjde pod kadfívko také dosud neprezentovaný výběr čtyřicítky děl z kultovního animovaného televizního seriálu Les Shadoks vytvořeného francouzským karikaturistou Jacquesem Rouxelem (+ 26. února 1931; * 25. dubna 2004),

Aukční katalog doplní kolekce mang a desek nejznámějších umělců devátého umění, včetně Alberta Uderza, Huga Pratta, Jacquese Tardiho a Joana Sfara.

artvkomiks 3Autor: MiM
Zdroj snímků: artcurial.com

O dalších aukcích výtvarného umění pořádaných v zahraničí si můžete na webu Putování za uměním přečíst zde nebo na facebooku ArcusGallery