Výstava ve Spolkovém domě Kutná Hora, která mapuje roky, techniku i lidi kolem ní

Při vernisáži se sešli i dva z těch, kteří se o amatérský film v Kutné Hoře zasloužili nejvíce - Bohuslav Kučera (vpravo) a Jaromír Procházka

Pozvánka

Ve čtvrtek 5. října 2017 byla vernisáží v kutnohorském Spolkovém domě zahájena výstava filmové retrotechniky a fotografií, připomínka 60 let existence amatérských filmových klubů v Kutné Hoře (více zde).

V úvodu promluvili místostarosta Kutné Hory Josef Viktora a předseda Videofilm klubu Kutná Hora výtvarík a fotograf Josef Slavíček.

amfilmkh1amfilmkh2Výstava potrvá do pátku 20. října 2017, ale v podstatě natrvalo si z ní něco odnáší každý. Práce amatérského filmaře žádá píli, přehled, kvalitu zpracování dokumentů, které mohou hovořit i beze slov. Roky, které jsme s kutnohorskými amatérskými filmaři (i s jejich uměleckou volnou tvorbou) prožili, uběhly velmi rychle. Díky úsilí filmových amatérů tu ty roky zůstávají s námi.

Recenzi výstavy k 60. výročí organizovaného amatérského filmu v Kutné Hoře přinese web Putování za uměním v nejbližších dnech.

Autor: Vítězslav Hospes, Obzory Kutnohorska
Snímky Miroslava Moravce

Další pozvánky na výstavy výtvarného umění u nás i v zahraničí najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery

amfilmkh