Kutnohorská knihovna nabízí výpravu do světa za ptačí nádherou prostřednictvím fotografií Ivo Šance, bývalého dlouholetého starosty města

Fotograf Ivo Šance (vepředu)

Reportáž

Do světa za ptačí nádherou je název výstavy fotografií Ivo Šance, bývalého dlouholetého starosty Kutné Hory. V přednáškovém sále kutnohorské knihovny byla zahájena v neděli 20. května 2024 za velkého zájmu veřejnosti. Úvodního slova při vernisáži se ujala zástupkyně ředitelky knihovny Jitka Dušková. Ivo Šanc představil příběhy vzniku některých z vystavených fotografií. Atmosféru výstavy umocnilo vystoupení tria Bon swing.

sanc praci 3sanc praci 1sanc praci 7Po výstavě fotografií ptáků Kutnohorska v roce 2023 mají návštěvníci tentokrát příležitost obdivovat ptactvo, které Ivo Šanc zachytil při cestách po Evropě, Latinské Americe a jižní Africe. Součástí je i promítání dalších snímků, které se už do výstavního prostoru nevešly, na velkoformátové obrazovce.

sanc praci 2sanc praci 4sanc praci 8„Cestování bylo mým snem už v dětských letech a později se stalo i velkou zálibou a náplní mého života,“ uvádí autor fotografií Ivo Šanc s tím, že ho vždy zajímalo, jak žijí lidé ve vzdálených koutech světa, v zemích s odlišnou kulturou a historií.

sanc praci 9Více informací o autorovi a jeho tvorbě najdou zájemci na panelech u vstupu do výstavního prostoru. Obdivovat křehkou krásu ptactva z různých koutů světa zachycených objektivem Ivo Šance můžete v přednáškovém sále kutnohorské knihovny do soboty 15. června 2024.

Text a snímky:Monika Pravdová
Zdroj: kutnohorskelisty.cz

Další reportáže ze světa výtvarného umění najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery

sanc praci 5

 sanc praci 6