Křest knihy Šacho-tvorní vraníci bude ve velkém stylu

Křty knih

V pondělí 21. ledna 2019 pokřtí od 18:00 hodin ve foyer pražského Divadla na prádle již druhou básnickou sbírku herečky a básnířky Jitky Osičky s názvem Šacho-tvorní vraníci, kterou vydalo nakladatelství MaHa.

sach 1sach 2V knize je bezmála šedesát básní. Hlavním tématem se stala Hra, figurky a podoby šachové partie, které metaforicky poukazují na odkrývání nových vrstev uvědomění v pojetí života a vzájemnou interakci s přírodou.

„Příroda hravostí přímo oplývá. Listy tančící ve větru, příboj mořských vln a princip hry mají společný ukazatel – magnetismus,“ říká básnířka, která považuje psaní za dar shůry. Hravou poezii doplnil trefně odvážnými ilustracemi malíř Jaroslav Klát.

sach 3Roli kmotrů přijali zpěvačka Eliška Bröcklová, která zazpívá autorskou píseň Horizontálně-vertikální, ředitel SOŠ multimediální a propagační tvorby Jiří Smejkal a překladatel a divadelní režisér Jaromír Janeček. Čtení básní se ujme herec Jan Szymik. Celý večer bude moderovat člen skupiny John Wolfhooker Filip Vlček.

sach 4Křest obohatí hrou na saxofon legendární hudební skladatel a dirigent Felix Slováček. K poslechu bude následně hrát rock’n’roll kapely ArnoSto Snoo.

Přijďte v pondělí 21. ledna 2019 v 18:00 do Divadla na prádle a zažijte poezii v jejích nejrůznějších podobách...

Autor: tz
Jitku Osičku fotografovala Karolína Ryšavá

O dalších křtech nových knih a audioknih se na webu Putování za uměním dočtete zde nebo na facebooku antikvariátu U Skleněné kašny

sach 5sach 6