Hledáme, koupíme knihu vzpomínek Mým národům, vydanou k 60. narozeninám Adolfa Borna

Reportáž

Půvabný kolibřík je doplněn ukázkami z autorovy tvorby...

Český malíř, kreslíř, ilustrátor, animátor, karikaturista a kostýmní výtvarník Adolf Born (* 12. června 1930; + 22. května 2016) byl znám svými monarchistickými postoji.

botn titulbotn 1V letech 1949 až 1950 studoval výtvarnou výchovu na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy, později přešel na Vysokou školu uměleckoprůmyslovou do ateliéru Antonína Pelce a na Akademii výtvarných umění v Praze, kde roku 1955 absolvoval. Během studií ho ale nejvíce ovlivnil František Tichý. Adolf Born sdílel jeho fascinaci cirkusy a varieté. Tehdejší filmové týdeníky v něm vzbudily náklonnost k exotice a zájem o individuality, jako byl etiopský císař Haile Selassie I. nebo Čankajšek. Literárně Jiřího Borna nejvíce ovlivnili autoři bajek Ivan Andrejevič Krylov, Jena de La Fontaine a Ezop, z českých spisovatelů Bohumil Hrabal, Karel Poláček a Jaroslav Hašek.[

botn 2botn 3Kolibří kniha Adolfa Borna Mým národům má 77 stran v pevné šité kožené vazbě s kapitálkem. Vyšla roku 1990 jako 101. svazek supraphonské edice Lyra pragensis s poznámkami Miloše Macourka.

Vaši nabídku s popisem, fotografií a cenou přivítáme telefonicky (722 711 226) nebo mailem (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.). Koupíme knihu Mým národům i v horším či špatném stavu, nebo třeba i pouhé zlomky - cena dohodou. Máme zájem i o větší počet výtisků, případně o další kolibříky (i cizojazyčné). Knihy vykupujeme po dohodě, pro větší počet přijedeme.

Autor: MiM
Snímky: i-passage.cz

Další reportáže ze světa knih najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku Antikvariátu U Skleněné kašny