Fotoreportáž - Kutnohorská Tylova herecká škola slavila páté narozeniny, svá představení teď hraje jako Divadlo za oponou

Zakladatel Tylovy herecké školy, padagog a herec Václav Wendy Veselý odhalil logo Divadla za oponou

Reportáž

Zajímavou uměleckou podívanou se stal galavečer k pátému výročí existence Tylovy herecké školy. Mladí herci si dali dostaveníčko v sobotu 17. února 2017 v podvečer na Malé scéně kutnohorského Tylova divadla.

0 0 divadlo opona 10 0 divadlo opona 2V takřka dvouhodinovém programu divákům předvedli v rychlém sledu nejen malou vzpomínku na první krůčky některých z nich při úvodním setkání 15. února 2013, ale nabídli také ukázky z odehraných i chystaných divadelních představení. Obecenstvo se tak záhy ocitlo mezi čerticemi z pohádky Buchty v pekle, které večírek odstartovaly svými popletenými písničkami. Následoval návrat do Panství pana Norise, komedie, která slavila úspěch v roce 2017 v původním i volném pokračování. Naopak pohledem do blízké budoucnosti byla scéna z připravované autorské teenagerovské hry Písnička pro SuperHvězdu a ukázka z tragikomedie Zlomatka. Ta bude mít premiéru v sobotu 24. března 2018. Čerstvými inscenacemi Ve starém skladu se svítí a Když se zhasne zavedli aktéři divadelních her diváky nejprve do opuštěného skladiště a v zápětí na vánoční večírek.

0 0 divadlo opona 30 0 divadlo opona 4Herecká škola pedagoga a herce Václava Veselého se věnuje také filmové tvorbě. Na stříbrném plátně během programu zazářila mezinárodně oceněná Dívka s knihou, následovaná nejnovějším snímkem Max. Před poslední divadelní ukázkou z komedie Woodyho Allena Central Park West, plánované v premiéře již na pátek 2. března 2018, se na scéně odehrál slavnostní ceremoniál. Při něm mladí herci odhalili logo Divadla za oponou, kterým se od nynějška budou prezentovat při uvádění svých divadelních představení.

Autor: tz
Snímky Pavla Hrejsemnou
Zdroj: Obzory Kutnohorska

Další reportáže z divadelního prostředí najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery

0 0 divadlo opona 50 0 divadlo opona 60 0 divadlo opona 70 0 divadlo opona 80 0 divadlo opona 9