Nekrolog - Odešel fotograf a kytarista Jan Olbert

Uncategorised

Odešel Jan Olbert, fotograf, skvělý kytarista. Na tu svoji milovanou kytaru skládal úžasnou hudbu. Když mi zahrál Nebeskou zahradu, začaly mi dojetím téct slzy. Ano, tam se dotýkal hvězd. A zrovna, když jsem dokončovala poslední litografie pro bibliofilii Křížová cesta, dostala jsem smutnou zprávu, že Honzík odešel. Jako bych to dělala pro něho!

olbert nekrolog 1olbert nekrolog 2Záměrně se stáhl před mnoha lety z veřejného života a tvořil si jen pro sebe a pár přátel. Zároveň miloval přírodu, chodil si tam odpočinout, fotit, podnikal s přáteli výlety na kole.

Když jsme se seznámili na jedné výstavě na Hradčanech, vyprávěli jsme si také o světle, to nás zaujalo a provázelo stále dál.

Tím radostnějším životem pro nás oba, opět se účastnil různých společenských akcí a hlavně aktivně pracoval sám na sobě. Byla to po dlouhé době výstava černobílých fotografií, zvláštních a podmanivých, nikde jsem nic podobného neviděla. Také to byly společné výstavy a různá malá setkání při kytaře.

olbert nekrolog 3olbert nekrolog 4Byl to duchovní člověk, měl rád posvátné ticho v kostele, a to velebné ticho uctíval i v přírodě, kde se vše propojilo.

I tam jsme si kolikrát připili na zdraví.

Tak Ti, Honzíku, připíjím tam nahoru! Bohunka...

Autorka: Bohunka Waageová
Snímky: Archív autorky
Autorka je malířkou a grafičkou, spolupracovnicí redakce

Další neveselé čtení, tedy nekrology, najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku Arcusgallery